onsdag 7. februar 2007

Middagtips 2 og 3

Er du ikke lei av pasta? (nei det går ikke an å bli lei av pasta tenk) Da kan denne tomatsausen være deilig på pastaputer (med ost igjen, det er de beste så lenge man bruker kjøpevarianten. Hjemmelaget pasta kommer en annen gang, det er mye stress men veldig godt. Forøvrig: To pakker pastaputer er litt for mye til tre men for lite til fire. En er litt lite til to men det går. Det kommer selvfølgelig litt an på hvem man deler med.)

TOMATSAUS TIL PASTA
1 boks godt røde cherrytomater eller smakstomater
Hvitløk, ett stort fedd eller to.
Litt av urten fra i går, feks salvie
Den dyre olivenoljen brukes her (den billige kan spares til en annen gang)
Soltørket tomat
litt chilli
Salt og pepper
Hvis tomatene er litt sånn triste: en boks krasha tomater også
Hvis du har: litt lime eller sitronskall. Ikke nødvendig altså
På bordet: nyrevet parmesan

Kutt tomatene i passe små biter. Cherrytomater kan kuttes i fire, du trenger ikke ta av skallet. Kutt hvitløk i små biter. Varm en god slump olje i en liten kjele og varm hvitløken og noen små chillibiter i et par minutter. Hiv oppi tomatene. Nå skal det bli litt væske fra tomatene som hvitløken og tomatene kan koke videre i. Hvis de ikke er fuktige nok, ta ca 1/3 av boksen med krasha tomat. Poenget er at hvitløken ikke skal oversteke da blir den bitter, men den tåler godt å koke i tomatsausen. Ha litt urt oppi sammen med evt limeskall og la det koke. Italienerne lar det koke i evigheter. Hiv oppi soltørket tomat, og gjerne en liten stråle av oljen hvis de lå i olje. Smak til med nykvernet salt og pepper, og evt mer chilli, det skal være litt sterkt. Pynt med en god slump urt som du rører inn. Hell sausen over pastaen og spis.


SKRUEPASTA ELLER PENNE MED KAVIAR
Skruepasta
Lime
1 boks Creme Fraiche
Vårløk
1 boks lodderogn eller mer eksklusiv kaviar, rød eller svart (nei tube kan IKKE brukes!!det må være ren kaviar)
salt og pepper

Kok pastaen. Imens kutter du vårløk og river forsiktig limeskall på enten rivjern eller kutt med skarp kniv i tynne og små biter. Når pastaen er ferdig heller du av vannet og har pastaen tilbake i kjelen. Hell oppi nok creme fraiche til at alle pastaene er dekket av et tynt lag når du rører rundt. Hell oppi limeskall og vårløk og kaviar. Rør rundt og kvern pepper og bittelitt salt (bare bittelitt) oppi og rør rundt igjen. Server med limeskiver (uten skall da) på tallerkenene. Limes skal presses over av den som spiser.

2 kommentarer:

Julie Lødrup sa...

Veldig tilhenger av disse oppskriftene!:)

Tror jeg skal lage tomatsausen i morgen eller noe.

Unknown sa...

veldig fan!